Pages

Sienipiirakka

Lähettänyt Ceraci , perjantai 7. syyskuuta 2012 00:43

Eilen käytiin lasten ja mun tätini kanssa sienessä. Jotakin löytyikin ja tänään aamulla sitten niitä puhdistin ja paistoin. Päivällä tehtiin niistä sienipiirakka. Ohjetta pohjaan katsoin maku.fi:stä ja sovelsin sitä sitten itselleni.

Näistä lähdettiin. Suppilovahveroa, mustaa torvisientä ja
vaaleata orakasta.
Helppo sekasienipiirakka:

Pohja:
3½dl vehnäjauhoja
75g voita
1 muna
2rkl vettä

Täyte:
Reilu litra sekalaisia sieniä
2 sipulia
1 punasipuli
timjamia
persiljaa
2dl ruokakermaa
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
valkopippuria

1. Nypi rasva ja vehnäjauhot sekaisin, lisää muna ja vesi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele vuokaan. Nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.

2. Paista (hienonnettuja )sieniä, kunnes vesi on haihtunut kokonaan pois. Lisää pikkukökö rasvaa ja jatka hiukan aikaa paistamista. Kuullota sipulit. Sekoita sienet ja sipuli, sekä loput täytteen aineksista yhteen ja mausta yrteillä ja mausteilla (oman maun mukaan tietty, mittoja en voi antaa, kun en harrasta mittaamista :D). Kaada seos piirakkavuokaan.

3. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia. Anna hiukan aikaa jäähtyä ja nauti.

Lopputulos. Hyvää oli, persiljaa olisi saanut olla enemmän.
Söin päivällä viipaleen ja nyt illalla uudelleen lämmitettynä toisen. Oli muuten paremman makuista, kun oli saanut hiukan aikaa seisoa. Päivällä tuntui suolaiselta, mutta nyt oli maku tasoittunut. Parempi olisi tullut, jos ei olisi ollut suppilovahveroita mukana. Kanttarellista olisi tullut ehdottoman herkullista, mutta niitä en raaskinut pistää piirakkaan vaan söin sellaisenaan. :D Tämä piirakka kaipasi muuten jotain punaista. Tomaatti tai paprika olisi tehnyt terää ja antanut hiukan kauniimman ulkonäönkin. Mutta kun ei jääkaapista löytynyt ja pihamaalla ei tomaatit oikein ole kypsyneet.

Ainiin, ja vielä piti hehkuttaa ja kiittää ystävääni, joka saapui sienipiirakkaa maistelemaan vielä iltasella. Sain samalla ripustettua vaipat kuivumaan ilman tissitakiaista käsivarrella ja uhmaikäistä nilkassa. Nukkumaanmenokin sujui poikkeuksellisen "helposti". Kiitos S! :)

0 Response to "Sienipiirakka"

Lähetä kommentti